Πάνος Ιωαννίδης "Ο καιρός των ρόδων" από τις εκδόσεις Κέδρος

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο του Πάνου Ιωαννίδη Ο καιρός των ρόδων.

 

Το Βιβλίο

Πάνος Ιωαννίδης "Ο καιρός των ρόδων" από τις εκδόσεις Κέδρος

Τίτλος: Ο καιρός των ρόδων
Συγγραφέας: Πάνος Ιωαννίδης
Έτος έκδοσης: 2021
ISBN: 978-960-04-5190-0
Σελίδες.: 416
Τιμή: 15.00€
Σχήμα: 14 Χ 20,6
Μαλακό εξώφυλλο

 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιβολή των capital controls στην περιοχή του παλιού Φραγκομαχαλά της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται απρόοπτα. Άγνωστοι αφήνουν ελεύθερα μέσα στο πλήθος τρία μικρά ελάφια προκαλώντας αναστάτωση. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης η διοργανώτρια Ιφιγένεια Ρούσσου και ιδρυτικό μέλος της συλλογικότητας Ροδάνθη εξαφανίζεται. Λίγες ώρες αργότερα, μια συνοδός πολυτελείας, φίλη της Ρούσσου, ξεγελά τον παρτενέρ της, τον ναρκώνει και του κλέβει ένα πολύτιμο αντικείμενο.

Ο σύντροφος της Ιφιγένειας Ρούσσου αναθέτει στον ιδιωτικό ντετέκτιβ Πέτρο Ριβέρη να τη βρει ζωντανή. Η έρευνα του Ριβέρη ξεκινά από το σημείο της μυστηριώδους εξαφάνισης και φτάνει μέχρι τις πολλαπλές κοινωνικές δραστηριότητες της Ροδάνθης, Ωστόσο, η ανακάλυψη στοιχείων που αφορούν την ύπαρξη μιας μυστικής αδελφότητας που δρα στην πόλη και λειτουργεί σύμφωνα με θεσμούς της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αλλάζει ριζικά τον προσανατολισμό της έρευνάς του.

Με χειρουργική ακρίβεια ο ντετέκτιβ συνδέει τα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους στοιχεία για να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης και να φέρει πίσω τη γυναίκα. Καθώς πλησιάζει στη λύση του γρίφου, συνειδητοποιεί πως όταν η αλήθεια και η πραγματικότητα δεν ταυτίζονται, το κόστος της λύτρωσης είναι πολύ μεγάλο για όλους.

 

Ο Συγγραφέας

Ο Πάνος Ιωαννίδης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1978. Είναι ο δημιουργός του ιδιωτικού ντετέκτιβ Πέτρου Ριβέρη, ο οποίος πρωταγωνιστεί στα τρία νουάρ μυθιστορήματά του [Τα μωρά της Αθηνάς (Πηγή, 2016), Ο χορός της μέλισσας (Κέδρος, 2019) και Ο καιρός των ρόδων (Κέδρος, 2021)]. Διακρίθηκε στον 1ο διαγωνισμό της Ελληνικής Λέσχης Αστυνομικής Λογοτεχνίας με το διήγημα «Η γυναίκα από τη Ζυρίχη», το οποίο εκδόθηκε στον συλλογικό τόμο 15 σφαίρες αναζητούν θύματα (Άπαρσις, 2013). Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές [Ποιήματα της στιγμής και άλλες ουτοπικές ιστορίες (ηλεκτρονική αυτοέκδοση, 2014) και Λοκομοτίβα (Το Δόντι, 2017)], ενώ διηγήματα και κείμενα κριτικής του έχουν κυκλοφορήσει στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών. Ζει στη Δράμα με τη σύντροφό του και τον γιο τους.

 

Πάνος Ιωαννίδης "Ο καιρός των ρόδων" από τις εκδόσεις Κέδρος

 

0