Chris Whitaker «Αρχίζουμε από το τέλος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Κρις Γουίτακερ «Αρχίζουμε από το τέλος» σε μετάφραση του  Γιώργου Μπαρουξή.

 

Σωστό. Λάθος. Η ζωή κάπου στο ενδιάμεσο. Μια εκρηκτική ιστορία που μιλά για ανθρώπους που αξίζουν πολύ περισσότερα απ’ αυτά που τους δίνει η ζωή.

 

Το Βιβλίο

Chris Whitaker «Αρχίζουμε από το τέλος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Τίτλος: Αρχίζουμε από το τέλος
Συγγραφέας: Chris Whitaker
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής
Θεματική κατηγορία: Ξένη
ISBN: 978-618-03-2849-3
Σελίδες: 488
Τιμή: 18,80€

 

Ένα δυνατό μυθιστόρημα για ανθρώπους που αξίζουν πολλά περισσότερα απ’ αυτά που τους δίνει η ζωή. Συγκλονιστικό, με αναλαμπές χιούμορ και ελπίδας, είναι, εντέλει, μια εμπνευσμένη ιστορία για το πώς το ανθρώπινο πνεύμα υπερισχύει και πώς, τελικά, η αγάπη –σε όλες τις εκδοχές της– νικάει.

 

Η Ντάτσες Ντέι Ράντλεϊ είναι μια δεκατριάχρονη που έχει αυτοχριστεί «παράνομη». Οι κανόνες δεν την αφορούν. Προστατεύει με μανία τον πεντάχρονο αδερφό της, τον Ρόμπιν, και φροντίζει τη μητέρα της, τη Σταρ, που είναι ανίκανη να κοιτάξει τον εαυτό της, πόσο μάλλον τα δύο της παιδιά.

Ο Γουόκ δεν έχει φύγει ποτέ από την παραθαλάσσια πόλη στις ακτές της Καλιφόρνιας, εκεί όπου μεγάλωσε μαζί με τη Σταρ. Αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, αισθάνεται ένοχος για την καταδίκη του καλύτερού του φίλου, Βίνσεντ Κινγκ, τριάντα χρόνια πριν. Και είναι αποφασισμένος να προστατεύει πάση θυσία την Ντάτσες και τον αδερφό της.
Έπειτα από τριάντα χρόνια, ο Βίνσεντ αποφυλακίζεται. Και η Ντάτσες και ο Γουόκ καλούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

Το Αρχίζουμε από το τέλος είναι ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα για τις οικογένειες μέσα στις οποίες γεννιόμαστε και εκείνες που δημιουργούμε, που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο, καθώς έχει ήδη αποσπάσει σημαντικά βραβεία του είδους, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 26 χώρες, να διασκευαστεί στη μικρή οθόνη, ενώ έχει συνεπάρει κοινό και κριτικούς σε Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ, αλλά και συγγραφείς.

Ενίοτε συγκλονιστικό, με αναλαμπές χιούμορ και ελπίδας, θαυμάσια γραμμένο, συγκινητικό και πολυεπίπεδο, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που ξεπερνά τα στεγανά του είδους, με έντονες κοινωνικές αποχρώσεις και πολύ προσεκτικά δουλεμένους χαρακτήρες. Μια εμπνευσμένη ιστορία για το πώς το ανθρώπινο πνεύμα υπερισχύει και πώς, τελικά, η αγάπη –σε όλες τις εκδοχές της– νικά.

 

«Μεγαλειώδες… Θα γίνει αμέσως κλασικό».
A. J. Finn, συγγραφέας

 

«Ένα θαυμάσια γραμμένο μυστήριο, γεμάτο αξέχαστους χαρακτήρες. Μια περίτεχνη απεικόνιση των δολοπλοκιών μιας μικρής πόλης εκεί όπου παλιές και νέες αμαρτίες συγκρούονται».
Jane Harper, συγγραφέας

 

«Ένα καυστικό πορτρέτο ενοχής και πόνου, εντυπωσιακά γραμμένο και με χαρακτήρες που δεν μπορείς παρά να αγαπήσεις».
Charlotte McConaghy, συγγραφέας

 

«Εξαιρετικά καλογραμμένο∙ μου θυμίζει το Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια. Το πνεύμα της Σκάουτ είναι ολοζώντανο μέσα στην Ντάτσες».
Sarah Pinborough, συγγραφέας

 

«Πραγματικό αριστούργημα. Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν διαβάσω καλύτερο μυθιστόρημα φέτος».
Daily Mirror

 

Ο Συγγραφέας

Chris Whitaker «Αρχίζουμε από το τέλος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

O Chris Whitaker (Κρις Γουίτακερ) γεννήθηκε στο Λονδίνο όπου και εργάστηκε για δέκα χρόνια ως χρηματιστής. Πλέον ζει στο Χάρτφορντσιρ με τη σύζυγο και τους δυο γιους του. Το πρώτο του μυθιστόρημα Tall Oaks κέρδισε το βραβείο CWA John Creasy New Blood Dagger. Το Αρχίζουμε στο τέλος είναι το τρίτο του μυθιστόρημα το οποίο έχει αποσπάσει τρία σημαντικότατα βραβεία, έχει περιληφθεί στις λίστες των μπεστ σέλερ κορυφαίων εφημερίδων και βιβλιοπωλείων και έχει συνεπάρει κοινό και κριτικούς.

Για να μάθετε περισσότερα: twitter.com/WhittyAuthor και curtisbrown.co.uk/chris-whitaker

 

Chris Whitaker «Αρχίζουμε από το τέλος» από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

 

0