Ειρήνη Μητροπούλου «Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων» από τις εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων», μια νέα παιδική ιστορία μυστηρίου στη σειρά «Νιαρ Νουάρ», της Ειρήνης Μητροπούλου, σε εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια.

Παρέα με τον Ματθαίο Γατιάδη, τον γοητευτικό γάτο ντετέκτιβ, που πρωταγωνιστεί στη σειρά «Νιαρ Νουάρ», οι αναγνώστες από 9 ετών και πάνω καλούνται να λύσουν τους πιο ανατρεπτικούς γρίφους!

Σε αυτή την ιστορία ο Ματθαίος Γατιάδης ταξιδεύει στη Σίκινο με σκοπό να εντοπίσει και να ξεσκεπάσει τον υπεργατάσκοπο των δύο ηπείρων, πριν να είναι αργά για όλους.

 

Το Βιβλίο

Ειρήνη Μητροπούλου «Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων» από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ειρήνη Μητροπούλου
Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων
ΕΙΚΟΝΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Πέτρος Χριστούλιας
ΣΕΙΡΑ: Νιαρ Νουάρ
ISBN: 978-960-572-436-8
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Παιδική λογοτεχνία
ΣΕΛΙΔΕΣ: 104
ΣΧΗΜΑ: 14 x 21,3 εκ.
ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Μαλακό
ΤΙΜΗ: 7,70 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
ΗΛΙΚΙΕΣ: από 9 ετών

 

Ο διάσημος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης, ένας πανέξυπνος γάτος με πυκνή ασπρόμαυρη γούνα, ρίχνεται σε μια περιπέτεια διεθνούς κατασκοπείας: ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών τού αναθέτει μια άκρως επικίνδυνη αποστολή.

Ο Ματθαίος πρέπει να ανακαλύψει ποιος είναι ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων, ο διαβόητος πράκτορας που έκλεψε τα απόρρητα σχέδια ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους. Η υπόθεση οδηγεί τον Ματθαίο και τη στενή του φίλη Βεατρίκη Γκουρμέ σε μια πανσιόν στη Σίκινο. Οι ένοικοι φαίνονται αθώοι, αλλά ο Ματθαίος δεν αργεί να ξεσκεπάσει τα σκοτεινά μυστικά τους.

Ποιος από όλους είναι ο υπεργατάσκοπος;
Θα προλάβει ο Ματθαίος να τον πιάσει και να σώσει τη χώρα;

 

“…Το βασικό, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι ότι η Ειρήνη Μητροπούλου πέτυχε σχεδόν το ακατόρθωτο. Να μην καταφύγει σε παιδομορφισμούς, ηθικολογίες, διδακτισμούς, συναισθηματολογίες και φλου αρτιστίκ ακροβατικά που τόσο «παιδικά» τα θεωρούν οι μεγάλοι αλλά καθόλου τα ίδια τα παιδιά. […]έφτιαξε δύο 100% αστυνομικές ιστορίες που μόνον ένα «νιάου» τις ξεχωρίζει από την τεχνική της Άγκαθα Κρίστι, το αβίαστο χιούμορ της, το χάρισμά της να ξέρει τι θέλει να πει ένα παιδί και κυρίως, με ποια λόγια να το πει.”
Ρούλα Γεωργακοπούλου, Τα Νέα

 

“…Στόχος της Ειρήνης Μητροπούλου είναι να κάνει και τα παιδιά (αλλά και τους μεγάλους) να αφήσουν το tablet και να πιάσουν στα χέρια τους ένα πραγματικό βιβλίο. Να νιώσουν την αξία που έχει το χαρτί. Να το χαϊδέψουν… και να φυλλομετρήσουν τις 104 σελίδες με την εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια.”
Catisart.gr

 

Στη σειρά «Νιαρ Νουάρ» κυκλοφορούν ακόμη και οι περιπέτειες του Ματθαίου Γατιάδη:

Φαντάσματα στο Γάτερβιλ (2021)

Μυστήριο στο Γατονήσι (2020)

Η παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιαρ (2020)

 

Οι Δημιουργοί

Η Ειρήνη Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε το πτυχίο της με άριστα και παρακολούθησε σεμινάρια Επιγραφικής και Γραμμικής Γραφής Β΄ στο University College London (UCL). Είναι δημοσιογράφος από το 1993. Εργάστηκε στις εφημερίδες Athens News, Απογευματινή, Αδέσμευτος Τύπος, και στο ΒΗΜΑ από το 1999 έως το 2019. Οι ιστορίες μυστηρίου «Νιαρ Νουάρ» αποτελούν τα πρώτα της βιβλία για παιδιά.

Ο Πέτρος Χριστούλιας γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1979. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως εικονογράφος και δημιουργός κόμικς στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει λάβει πολλά βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Περισσότερα για εκείνον μπορείτε να βρείτε στο www.christoulias.com

 

Ειρήνη Μητροπούλου «Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων» από τις εκδόσεις Ίκαρος

 

0