Ελπίδα Μηναδάκη «Τα φανταστικά κουμπιά και η βροχή των αστεριών» | Βιβλιοπρόταση για το Σ/Κ

Παιδικό βιβλίο Το The Book.Gr προτείνει γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο το παραμύθι της Ελπίδας Μηναδάκη με τίτλο “Τα φανταστικά κουμπιά και η βροχή των αστεριών” από τις εκδόσεις Λιβάνη.

 

 Σύνταξη – Επιμέλεια:  

 

Φίλες μου και φίλοι,

είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και οι περισσότεροι κάπου θα ξεκινήσουμε να πάμε αυτές τις μέρες ή λίγο αργότερα. Ταυτόχρονα πολλοί θα έχουμε μαζί μας τα παιδάκια μας ή θα τριγυριζόμαστε από παιδιά φίλων και συγγενών. Και τι καλύτερο για να κρατήσεις απασχολημένο ένα παιδί τη στιγμή που το χρειάζεσαι;

Μα φυσικά ένα καλό βιβλίο! Όλοι ξέρουμε ότι το να δώσεις την ηλεκτρονική συσκευή, είναι κάτι που θα το πληρώσεις ακριβά αργότερα, αφού αφήνει στο παιδί (και στους μεγάλους) υπερένταση.

Σας προτείνω λοιπόν αυτό το υπέροχο παραμύθι που είναι ικανό να μαγέψει μικρούς ΚΑΙ μεγάλους.

Τα φανταστικά κουμπιά και η βροχή των αστεριών. Από το εξώφυλλο ακόμα-ακόμα, ένα παιδί θα αφιερώσει αρκετή ώρα για να περιεργαστεί τις λεπτομέρειες. Τα παιδιά λατρεύουν τις λεπτομέρειες καθώς ενισχύουν την εικόνα που έχουν για τα πράγματα του περιβάλλοντός τους ή επαληθεύουν αυτά που ήδη γνωρίζουν, και στις δύο περιπτώσεις, κάνοντάς τα να νιώθουν ασφάλεια.

 

Ελπίδα Μηναδάκη «Τα φανταστικά κουμπιά και η βροχή των αστεριών» | Βιβλιοπρόταση για το Σ/Κ

 

 

Πρόκειται για την ζωηρή εικονογράφηση της Μάγια Τζούριτς η οποία γεννήθηκε στο Βελιγράδι της Σερβίας το 1987. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συµµετάσχει σε ατοµικές και οµαδικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται ως ζωγράφος-εικονογράφος.

 

Στη συνέχεια το παιδί, θα ξεκινήσει να διαβάζει την  ιστορία του σκύλου που τον έλεγαν Κουμπότρυπα-θα δείτε γιατί-που σώζει μέσα από μια περιπέτεια (πάντα μέσα από μια περιπέτεια) το Φανταστικοχώρι από τους Κακοριζίτες, οι οποίοι θέλουν να ακυρώσουν τις ευχές των συγχωριανών τους, που γίνονται παραδοσιακά κάθε χρόνο με τη βροχή των αστεριών. Πού βρίσκεται “το κουμπί της υπόθεσης;”

 

Ελπίδα Μηναδάκη «Τα φανταστικά κουμπιά και η βροχή των αστεριών» | Βιβλιοπρόταση για το Σ/Κ

 

Η Ελπίδα Μηναδάκη στέλνει το μήνυμα μέσα από την ιστορίας της για την πάλη του καλού και του κακού μέσα στην κοινωνία μας και το πώς μπορεί το καλό να έχει λυτρωτική επίδραση πάνω στη λειτουργία του κακού. Πάντα το κουμπί στις αναποδιές και τις δυσκολίες βρίσκεται στην παρέμβαση των γενναιότερων και αγαθότερων του συνόλου. Κι εδώ δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος εκπρόσωπος  γι’ αυτό από  έναν υπέροχο σκύλο.

Πλούσιο λεξιλόγιο, μεστά νοήματα και ζωηρά χρώματα που θα ταξιδέψουν τους μικρούς μας φίλους και θα τους κρατήσουν ευχάριστα απασχολημένους. Στη συνέχεια μπορεί να γίνει και εποικοδομητική συζήτηση με τα παιδιά.

 

Άλλα παιδικά βιβλία της κας Μηναδάκη είναι τα: Λίτσα η Σακουλίτσα από τις Εκδόσεις Οσελότος, ένα οικολογικό παραμύθι για την ανακύκλωση και την φιλία, Το ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας από τις Εκδόσεις Κέδρος, το οποίο αφορά στον πίνακα “Η Γέννηση τηςΑφροδίτης” του Μποτιτσέλι και συνδυάζει με ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό τρόπο την τέχνη με την ελληνική μυθολογία.

 

Το βιβλίο της με τίτλο «Η Μπαλαρίνα που δεν Χόρευε» από τις εκδόσεις Φιλύρα αφορά στη δύναμη της θέλησης, το χορό και το ζωγράφο Ντεγκά μέσα από ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο.

 

Καλή ανάγνωση!

 

 

1