Γιώργος Δουατζής «Χρονογραφίες» από τις εκδόσεις Κάκτος

Από τις εκδόσεις Κάκτος κυκλοφορεί το βιβλίο του Γιώργου Δουατζή «Χρονογραφίες: Σημειώσεις ημερολογίου».

 

Το Βιβλίο

Γιώργος Δουατζής «Χρονογραφίες» από τις εκδόσεις Κάκτος

Γιώργος Δουατζής
Χρονογραφίες
Σημειώσεις ημερολογίου
ISBN: 978-960-382-062-8
Σελίδες: 264 – Τιμή: 15,90 με ΦΠΑ
Το εξώφυλλο είναι έργο του ζωγράφου Μιχάλη Αμάραντου

 

Οι Χρονογραφίες αποτελούν μία συλλογή σημειώσεων ημερολογίου του συγγραφέα, όπου ενυπάρχει και ένας φανταστικός διάλογος με τον Αλμπέρ Καμύ. Κάθε σημείωση, σταχυολογημένη από δεκάδες μικρά σημειωματάρια, είναι αποτέλεσμα μια στιγμιαίας έκλαμψης, μιας αντίδρασης σε κάθε λογής ερεθίσματα.

Οι σημειώσεις αυτές, εν είδει αφορισμών, συνθέτουν ένα πολυδιάστατο μωσαϊκό σκέψεων για τη ζωή, τη δημιουργία, τον έρωτα, τον θάνατο, τη μοναξιά, την κοινωνία, την πολιτική, την τεχνολογία, την τέχνη, την ποίηση, την ανάγνωση, την κριτική κ.ά.

 

Ευλόγως, όσοι γνωρίζουν τη συγγραφική πορεία του Γιώργου Δουατζή, χαρακτηρίζουν το στοχαστικό αυτό έργο ως κορύφωση, απόσταγμα της πολύχρονης θητείας του στην ποίηση και την πεζογραφία, ενώ η δομή του επιτρέπει και την αποσπασματική ανάγνωση.

 

Ο Συγγραφέας

Ο Γιώργος Δουατζής είναι ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος.
Γεννήθηκε (1948) και ζει στην Αθήνα. Εξέδωσε τριάντα ένα βιβλία (ποίηση, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά), συμμετείχε σε δεκαέξι συλλογικά έργα, περιλαμβάνεται σε δέκα ανθολογίες – λεξικά. Μέρος ή ολόκληρα έργα του έχουν μεταφραστεί σε έξι γλώσσες.

 

Γιώργος Δουατζής «Χρονογραφίες» από τις εκδόσεις Κάκτος

 

0