Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Γιοάχιμ Μπ. Σμιτ, «Κάλμαν» σε μετάφραση της Σοφίας Αυγερινού.

 

 

Ο Κάλμαν δεν είναι ο πιο έξυπνος ούτε ο πιο δυνατός. Είναι όμως ένας αξέχαστος ήρωας.

 

Το Βιβλίο

Τίτλος: Κάλμαν

Συγγραφέας: Joachim B. Schmidt

Μετάφραση: Σοφία Αυγερινού

Θεματική κατηγορία: Σύγχρονη

ISBN: 978-618-03-3634-4

Σελίδες: 464

Τιμή: 17,70€

 

Το χρονικό μιας μυστηριώδους εξαφάνισης και η ιστορία ενός ολόκληρου τόπου, ενός τρόπου ζωής που χάνεται, ενός φυσικού τοπίου απαράμιλλης γοητείας και ενός ανθρώπου που μας ξαναθυμίζει τι σημαίνει απλότητα, γενναιοδωρία και θάρρος.

 

ΒΡΑΒΕΙΟ CRIME COLOGNE 2021

 

Ο Κάλμαν Όντινσον είναι κυνηγός και αλιευτής καρχαριών στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ισλανδίας. Όταν μια μέρα ανακαλύπτει στο χιόνι μια λακκούβα γεμάτη αίμα, πλάι στο μεγαλιθικό μνημείο του Άρκτικ Χεντζ, δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό. Κι έτσι αρχίζουν τα προβλήματα. Ανήκει άραγε το αίμα στον εξαφανισμένο Ρόμπερτ Μακένζι, τον «βασιλιά» του χωριού; Τι σχέση έχει η εξαφάνισή του με ένα βαρέλι που επιπλέει στα κύματα, τους Λιθουανούς εργαζόμενους στο ξενοδοχείο του και τους κατοίκους του χωριού που αργοπεθαίνει; Ο Κάλμαν, ο «σερίφης του Ροΐβαρχαπν», φοράει το αστέρι του, παίρνει το καουμπόικο καπέλο του και αποφασίζει να διαλευκάνει την υπόθεση. Μόνο που έχει ένα ακόμα πρόβλημα: είναι «ο τρελός του χωριού».

Με ανθρωπιά και χιούμορ ο Joachim B. Schmidt αφηγείται το χρονικό μιας μυστηριώδους εξαφάνισης και μαζί μ’ αυτό την ιστορία ενός ολόκληρου τόπου, ενός τρόπου ζωής που χάνεται, ενός φυσικού τοπίου απαράμιλλης γοητείας και ενός ανθρώπου που μας ξαναθυμίζει τι σημαίνουν απλότητα, γενναιοδωρία και θάρρος.

Ένα ξεχωριστό, συγκινητικό βιβλίο με έναν εντελώς ιδιαίτερο ήρωα, που θα κατακτήσει τις καρδιές μας. Μια διασταύρωση του Φόρεστ Γκαμπ και των ταινιών των αδελφών Κοέν. Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τουλάχιστον 10 χώρες.

 

«Το Fargo αλά ισλανδικά! Ακατέργαστο, αστείο, αιματηρό και γεμάτο αναπάντεχες ανατροπές».  
Vienna

 

«Το Κάλμαν τα σπάει. Ένα μεγαλειώδες, συγκινητικό βιβλίο, με έναν εντελώς ιδιαίτερο ήρωα, που αμέσως τον βάζεις μέσα στην καρδιά σου».
Kester Schlenz, συγγραφέας

«Ένα τρυφερό μυθιστόρημα που σφύζει από ζωή. Η αφηγηματική γοητεία του απίθανου ντετέκτιβ του Schmidt θα κάνει τους αναγνώστες να γυρίζουν μανιωδώς τις σελίδες. Οι λάτρεις του σκανδιναβικού crime δεν πρέπει να χάσουν αυτή την ασυνήθιστη εκδοχή μιας γνώριμης ιστορίας».
Publishers Weekly

 

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 

Ο Συγγραφέας

Joachim B. Schmidt (Γιοάχιμ Μπ. Σμιτ, 1981) γεννήθηκε στο Γκράουμπυντεν της Ελβετίας. Από το 2007 ζει μόνιμα με την οικογένειά του στην Ισλανδία, όπου εργάζεται ως συγγραφέας, δημοσιογράφος και ξεναγός. Έχει δημοσιεύσει πέντε μυθιστορήματα. Το Κάλμαν εκδόθηκε το 2020 και τιμήθηκε το 2021 με το Βραβείο Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Κολωνίας και το τρίτο Βραβείο Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Ελβετίας.

 

 

0