Από τις εκδόσεις Gutenberg, στη σειρά: ALDINA, κυκλοφορεί το βιβλίο του Kevin Barry «Νυχτερινό Πλοίο για Ταγγέρη» σε μετάφραση του Ορφέα Απέργη.

 

Το Βιβλίο

Kevin Barry
“Νυχτερινό Πλοίο για Ταγγέρη”
Μετάφραση: Ορφέας Απέργης
Εκδόσεις: Gutenberg
Σειρά: ALDINA
ISBN: 978-960-01-2316-6
Σελίδες: 303
Τιμή: €15,00
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά
Τίτλος Πρωτοτύπου: Night boat to Tangier
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σχήμα: 13 x 20

 

Σ’ ένα λιμάνι της Ανδαλουσίας, δυο παλιοί φίλοι, άνθρωποι του υποκόσμου, περιμένουν με αγωνία ένα πλοίο από την Ταγγέρη. Μια χαμένη αγάπη, μια κόρη εξαφανισμένη…, η ζωή τους έχει έρθει τα πάνω κάτω – άραγε, υπάρχει κάτι που μπορεί ακόμη να σωθεί; Κατά την πολύωρη αναμονή τους ανατρέχουν στο κοινό τους παρελθόν, σε ιστορίες βίας και ρομαντισμού, σε λάθη, έρωτες, αμοιβαίες υποχωρήσεις και προδοσίες.

 

Ένα ταξίδι στην άβυσσο της ψυχής που θυμίζει το Περιμένοντας τον Γκοντό του Μπέκετ, ένα «υπέροχα γραμμένο»(The Guardian)

 

«τραγούδι για όλα όσα έχουμε χάσει ή όλα όσα μας ξέφυγαν την ώρα που απλώς περιμέναμε» (El Mundo)

 

Ο πολυβραβευμένος Ιρλανδός Κέβιν Μπάρι (γενν. 1969) υπογράφει ένα από τα πέντε καλύτερα μυθιστορήματα του 2019 (New York Times)

 

Ο Συγγραφέας

Ο Κέβιν Μπάρι (Kevin Barry, γενν. 1969) είναι Ιρλανδός συγγραφέας της νεότερης γενιάς, με πολλά βραβεία πλέον στο ενεργητικό του. Πιο γνωστά έργα του το φουτουριστικό City of Bohane (2011), μια δυστοπική περιγραφή τῆς ιρλανδικής πόλης του Κορκ κατά το έτος 2053 (International Dublin Literary Award για το 2013), και το Beatlebone (2015, τιμήθηκε με το επίσης σημαντικό Goldsmiths Prize), που περιγράφει μέσω ενός κράματος σπαρταριστών διαλόγων, παραισθησιογόνου πρόζας και επεξηγηματικών σχολίων εκ μέρους του συγγραφέα, την επίσκεψη του Τζον Λένον το 1978 στη Δυτική Ιρλανδία.

Το “Νυχτερινό πλοίο για Ταγγέρη” (Night Boat to Tangier), που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2019, μπήκε στη μακρά λίστα του Booker Prize για το έτος 2019.

 

Έργο Εξωφύλλου
Κώστας Ι. Σπυριούνης, Στο Λιμάνι , 2015

 

0