Από τις εκδόσεις Κάκτος κυκλοφορεί το βιβλίο της Βιολέττας Μαράντου-Παυλέα “Η Νίκη της Σαμοθράκης και τα Καβείρια Μυστήρια”.

 

 

Το Βιβλίο

Βιολέττα Μαράντου-Παυλέα

“Η Νίκη της Σαμοθράκης και τα Καβείρια Μυστήρια

Nike pf Samothrace and the Kabeirian Mysteries”

Αρ. Σελίδων  224

Τιμή: 19,09 με Φ.Π.Α

ISBN    978-960-382-390-2

 

Το βιβλίο «Η Νίκη της Σαμοθράκης και τα Καβείρια Μυστήρια» ρίχνει φως στο δύσκολο θέμα των Καβείριων Μυστηρίων που, λόγω των λιγοστών σωζόμενων μαρτυριών από την αρχαιότητα, δεν έχει μελετηθεί μέχρι σήμερα επαρκώς.

Η συγγραφέας Βιολέττα Παυλέα, στηριγμένη στην προσωπική της εξοικείωση με θέματα εσωτερισμού και στην ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησε σε πλήθος αρχαίων και νεότερων κειμένων, μαρτυριών και πηγών, προχωρά σε μια πρωτότυπη ερμηνεία της ουσίας των Καβείριων Μυστηρίων ως μιας εμπειρίας αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

Η πολυετής μελέτη και προσπάθεια της συγγραφέως διαφαίνεται μέσα από την πληρότητα του έργου, την αναφορά πλήθους πηγών και την πλούσια βιβλιογραφία που συνοδεύει το κείμενό της και που παρέχει την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση.

Το κείμενο της μελέτης για τα Καβείρια Μυστήρια συνοδεύεται από ένα ποίημα για τη μορφή της Νίκης της Σαμοθράκης, η οποία ήταν και αυτή που ενέπνευσε τη συγγραφέα στη δύσκολη πορεία της μελέτης των Καβείριων Μυστηρίων.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί συνοδευόμενο από την αγγλική μετάφρασή του, υλοποιώντας το όραμα της συγγραφέως να μεταδοθεί η σημαντική αυτή γνώση σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

Η Συγγραφέας

Η Βιολέττα Παυλέα είναι ψυχοθεραπεύτρια σύμβουλος προσωποκεντρικής προσέγγισης και συγγραφέας βιβλίων εσωτερικής ψυχολογίας και συνειδητότητας. Απέκτησε πτυχίο ψυχολογίας από το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών (The Athens College of Arts). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Institution for Counseling & Psychological Studies (ICPS) και απέκτησε με διάκριση τον τίτλο Μ. Sc. στην Προσωποκεντρική – Συμβουλευτική ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde, UK.

Από το 1990 έως και το 2005 εντρύφησε στον τομέα της εσωτερικής ψυχολογίας και ψυχολογίας βάθους, με πλήθος βιωματικών σεμιναρίων δίπλα στον πνευματικό δά­σκα­λο μεταφυσικής Γεώργιο Βουλούκο, ενώ εκείνο το διάστημα υπήρξε ερευνήτρια της φιλοσοφίας και δασκάλα της γιόγκα.

Έχει πολυετή συγγραφική δραστηριότητα σε περιοδικά φιλοσοφικού, μεταφυσικού και ψυχολογικού περιεχομένου, είναι συγγραφέας σειράς βιβλίων πνευματικής συνειδητότητας και ποιητικών συλλογών, ενώ έχει υπάρξει εισηγήτρια διαλέξεων αντίστοιχων θεμάτων. Κεντρικό αντικείμενο της εργασίας της αποτελεί πάντα η μελέτη της ψυχής, καθώς και η ανάπτυξη και αυτοπραγμάτωσή της. Έχοντας ασχοληθεί επί σειρά ετών με τη σκέψη του Γιουνγκ, εργάστηκε ως σύμβουλος ομάδων προσωπικής ανάπτυξης, ε­νώ σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος-ψυχοθεραπεύτρια της προσωποκεντρικής προσέγγισης.

 

 

 

0