Πολλά και σημαντικά τα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις Ίκαρος μέσα στους επόμενους μήνες.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

 

Κώστας Μπουρναζάκης: Μέσα σε ήλιους και Φεγγάρια

Το νέο ποιητικό βιβλίο του Κώστα Μπουρναζάκη. Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν ακόμη οι ποιητικές του συλλογές Αρχιπέλαγος (1997) και Πρόσωπα και δοκιμασίες (2016), και το βιβλίο Χρονογραφία Άγγελου Σικελιανού (2006).

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

Μίνως Ευσταθιάδης: Κβάντι

Το νέο μυθιστόρημα του Μίνου Ευσταθιάδη.

 

Η δολοφονία ενός άγνωστου άντρα στους δρόμους της Μονμάρτης καταλήγει στο νεκροταφείο κάποιου ελληνικού χωριού. Χωρίς κανένα ουσιαστικό στοιχείο, οι έρευνες της γαλλικής αστυνομίας βρίσκονται σε αδιέξοδο. Τα ίχνη του δολοφόνου οδηγούν τον ντετέκτιβ Κρις Πάπας πάνω στις παρισινές στέγες. Εκεί θα καταλάβει ότι οι τίγρεις τρέχουν γρήγορα και δεν ξεχνούν ποτέ.

 

Ισμήνη Καπάνταη: Το βρωμερόν ύδωρ της λήθης

 

Μετά την κυκλοφορία του αστυνομικού μυθιστορήματος Αστική οικία στο Χαλάνδρι (Ίκαρος, 2017), η πολυβραβευμένη Ισμήνη Καπάνταη επανέρχεται με ένα νέο ιστορικό μυθιστόρημα.

 

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αθήνα, πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους ύστερα από τη δολοφονία του Καποδίστρια. Έχουν προηγηθεί τα χρόνια του αγώνα ενάντια στον Τούρκο δυνάστη, οι δύο αιματηροί εμφύλιοι, καθώς και οι διάφορες μικρότερης έκτασης διενέξεις. Οι ήρωες, ελεύθεροι πλέον πολίτες κράτους, που διαθέτει ένα κατ᾽ εξαίρεση για την εποχή του δημοκρατικότατο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Επιδαύρου, αδυνατούν προφανώς να συνειδητοποιήσουν αυτή την κοσμογονική αλλαγή και εξακολουθούν να μάχονται με πάθος τον ίδιο τους τον εαυτό.

 

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Αποδοχή κληρονομιάς

 

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Ίκαρος με τη νέα του συλλογή διηγημάτων.

 

Ένα νυχτερινό ταξίδι δεκαέξι στάσεων με συνεπιβάτες έναν λευκοντυμένο ζωγράφο χωρίς πατρίδα, έναν στοιχειωμένο εχθρό της θάλασσας, έναν σύγχρονο αποθέτη, κάποιον άθεο ιερέα, τους καλλιεργητές μιας γης γεμάτης κροταλίες, ένα λευκό, παρασημοφορημένο άλογο, κάποιον σφουγγαρά που δεν βουτάει για σφουγγάρια, μια κόρη με καουμπόικες μπότες, ένα σκιάχτρο με κίτρινο ζωνάρι, έναν ασυνόδευτο αργαλειό, έναν άνθρωπο των σπηλαίων που τρώει μαρέγκες, ένα φίδι φωλιασμένο σε μια μαξιλαροθήκη, έναν επαναπατρισμένο χιονάνθρωπο, κάποιον θεό που τρέχει με ενενήντα δύο μίλια την ώρα, έναν αντάρτη πόλης με αϋπνίες και έναν κουτσό λυκάνθρωπο.

 

Ένα ταξίδι με δεκαέξι σταθμούς επιβίβασης, μα με έναν και μοναδικό σταθμό αποβίβασης. Τον τερματικό.

 

Θοδωρής Παπαϊωάννου: Από την αρχή

 

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Θοδωρής Παπαϊωάννου, παρουσιάζει το πρώτο του μυθιστόρημα που απευθύνεται σε ενήλικους αναγνώστες.

 

Όλα είναι αλήθεια ώσπου να τα γράψεις σε ένα βιβλίο και να πεις πως είναι ψέματα. Μνήμες από τα παιδικά σου χρόνια, ιστορίες που σου αφηγήθηκαν, βιβλία που διάβασες, μουσικές που άκουσες, ταινίες που είδες, στιγμές που μοιράστηκες, λόγια και πράξεις αγαπημένων ανθρώπων, σπαράγματα ονείρων… Κι αν κάποια αλήθεια-ψέμα σού φέρει τα πάνω κάτω, τότε είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τη ζωή σου από την αρχή.

 

 

NON-FICTION

 

Massimo Pigliucci: Πώς να είμαστε Στωικοί. Αρχαία σοφία για τη σύγχρονη ζωή

(How to Be a Stoic: Ancient Wisdom for Modern Living)

Μετάφραση: Αντωνία Γουναροπούλου

ΣΕΙΡΑ: Στοχαστικός βίος

Διεύθυνση σειράς: Χαρίδημος Κ. Τσούκας

 

Ο Στωικισμός είναι μια πρακτική φιλοσοφία που επικεντρώνει την προσοχή μας σε αυτά που είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν. Μας διδάσκει να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας, να σκεφτόμαστε τι τα προκαλεί και να τα ανακατευθύνουμε για το καλό μας. Κάθε φορά που ανησυχούμε για το πώς να είμαστε ευτυχισμένοι, ανησυχούμε για το πώς να ζήσουμε μια καλή ζωή.

 

Ο Massimo Pigliucci μας προσφέρει πρακτικές πνευματικές ασκήσεις για να προσεγγίσουμε τη σοφία και την εσωτερική γαλήνη, ώστε να παραμείνουμε πιστοί στον εαυτό μας, μέσω του ορθολογικού αυτοελέγχου των παρορμήσεων που μας διακατέχουν στον σύγχρονο κόσμο.

 

Κατανοώντας τον Στωικισμό, μπορούμε να απαντήσουμε σε κρίσιμες ερωτήσεις της ζωής μας. Όποιο κι αν είναι το ζήτημα που μας απασχολεί, ο Στωικισμός έχει κάτι για εμάς.

 

 

ΔΟΚΙΜΙΟ/ΜΕΛΕΤΗ

 

 

Χρήστος Γιανναράς: Ορθοδοξία και Δύση στη νεώτερη Ελλάδα

 

Πρόκειται για επανέκδοση του βιβλίου του δημοφιλούς Έλληνα στοχαστή και φιλοσόφου, που πρωτοεκδόθηκε το 1999 από τις εκδόσεις Δόμος.

 

 

Δημήτρης Γιατρομανωλάκης: Μυθογένεση: Τέχνη και Διανόηση στην Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία

 

Στην απευθυνόμενη στο ευρύτερο κοινό μελέτη αυτή, που εν μέρει σχετίζεται με το βιβλίο του-ορόσημο στην έρευνα της πρόσληψης της αρχαιότητας την εποχή της μοντερνικότητας Greek Mythologies: Antiquity and Surrealism, ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός και ερευνητής της ελληνικής αρχαιότητας Δημήτρης Γιατρομανωλάκης προτείνει το ρηξικέλευθο μεθοδολογικό μοντέλο της μυθογένεσης για την διερεύνηση της πρωτοποριακής σκέψης και τέχνης στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.

 

 

Κλεοπάτρα Λυμπέρη: Νίκος Καρούζος: Συναντήθηκα με το θαύμα σαν φίλος

 

Συνηχώντας με τη φωνή του μεγάλου Δανού Κίργκεγκορ, o ποιητής Νίκος Καρούζος θα γράψει: «Είμαστε στην αγωνία, μέσα στην ιστορία, στην κατάσταση του θανάτου, όπου η πολλαπλότητα αποτελεί τη φυσική μας κατάσταση, όμως, ζητάμε να εξέλθουμε ακριβώς από αυτό, ζητάμε την απελευθέρωση από την ατομική συνείδηση, για να ζήσουμε στην πληρότητα του Όλου, εκεί όπου ο Λόγος κατοικεί».

 

Ο Νίκος Καρούζος, αν και δηλωμένος τιμητής της ύλης και φυσικός απόγονος των Προσωκρατικών, συνεχίζει με το έργο του την παράδοση των ορθόδοξων Ασκητών της Ερήμου και κάθε άλλη πνευματική παράδοση που αναγνωρίζει στη ρίζα του Ρήματος το ίχνος του Καθολικού Ανθρώπου.

 

Τέσσερα κείμενα, που δεν παραμένουν αυστηρά στα λογοτεχνικά χωράφια, αλλά επιχειρούν να ανιχνεύσουν μυστικιστικές θεάσεις ενός σημαντικού ποιητή.

 

 

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

 

 

Sebastian Barry (Ιρλανδία): Χίλια φεγγάρια (A Thousand Moons)

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Μυθιστόρημα

 

Ο Sebastian Barry επανέρχεται με τη φιλόδοξη συνέχεια του σπουδαίου του μυθιστορήματος Μέρες δίχως τέλος(Ίκαρος, 2018).

 

H Γουινόνα Κόου, ένα ορφανό παιδί των Ινδιάνων της Λακότα, μεγαλώνει σ’ ένα αντισυμβατικό σπιτικό στο Δυτικό Τενεσί με τον θετό γονιό της, Τζον Κόουλ, και τον σύντροφό του, Τόμας Μακ Νάλτι. Όλοι τους προσπαθούν να κρατήσουν τον βίαιο έξω κόσμο μακριά, μαζί με τις αναμνήσεις τους για το παρελθόν. Όμως, το Τενεσί είναι μια πολιτεία που εξακολουθεί να βασανίζεται από τις θλιβερές επιπτώσεις του εμφυλίου πολέμου. Η Γουινόνα θα ξεκινήσει μια αναζήτηση για δικαιοσύνη, που θα της αποκαλύψει σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος αλλά και ποια πραγματικά είναι.

 

Μια συναρπαστική, οδυνηρή ιστορία αγάπης και λύτρωσης για την αποφασιστικότητα μιας γυναίκας να γράψει το δικό της μέλλον.

 

 

Ta-Nehisi Coates (ΗΠΑ): Ο Χορευτής του Νερού (The Water Dancer)

Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Μυθιστόρημα

 

Μια συναρπαστική ιστορία αντοχής, καταπίεσης και αποχωρισμού. Ο Ta-Nehisi Coates, φαντάζεται έναν κρυφό πόλεμο ενός σκλαβωμένου λαού ως απάντηση σε μια ανθρώπινη φρικαλεότητα που διαρκεί για ολόκληρες γενιές, έναν πόλεμο για το δικαίωμα στη ζωή, την οικογένεια και την ελευθερία.

 

Ενθουσιάστηκα… Συγκλονίστηκα. Ένιωσα ελπίδα, ευγνωμοσύνη, χαρά. Ο Ta-Nehisi Coates είναι ένας υπέροχος συγγραφέας.

Oprah Winfrey

 

Ένα σημαντικό μυθιστορηματικό ντεμπούτο από τον πολυβραβευμένο Αμερικανό συγγραφέα.

 

 

Emily St. John Mandel (Καναδάς): Γυάλινο ξενοδοχείο (Glass Hotel)

Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Μυθιστόρημα

 

Το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο της Emily St. John Mandel, μετά το υποβλητικό δυστοπικό της μυθιστόρημα Σταθμός Έντεκα (Ίκαρος, 2016).

 

Ένα απολαυστικό βιβλίο τοποθετημένο σε ένα σταυροδρόμι δύο φαινομενικά ετερόκλητων γεγονότων: τη μαζική οικονομική κατάρρευση στη Νέα Υόρκη και τη εξαφάνιση μιας γυναίκας από ένα πλοίο στην ακτή της Μαυριτανίας.

 

Μια αξέχαστη ιστορία κρίσης και επιβίωσης• ένα συναρπαστικό πορτραίτο απληστίας και ενοχής, αγάπης και ψευδαίσθησης για τους αμέτρητους τρόπους αναζήτησης νοήματος στη ζωή μας.

 

 

Manuel Vilas (Ισπανία): Ορδέσα (Ordesa)

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης

Μυθιστόρημα

Βραβείο Femina Étranger 2019

 

Ένα ιλιγγιώδες, τολμηρό χρονικό της ζωής του συγγραφέα, ένας συγκινητικός και συγκινημένος απολογισμός των δοκιμασιών, των αποτυχιών και των θριάμβων της. Ο αφηγητής, με την οικειότητα ενός ημερολογίου, αντιμετωπίζει τα φαντάσματα των γονιών του υπό τη σκιά του διαζυγίου του, των παιδιών του, της καριέρας του.

 

Με θάρρος και ειλικρίνεια, αναμειγνύοντας την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, τον πεζό με τον ποιητικό λόγο, ο συγγραφέας αφηγείται μια ιστορία πλάθοντας με τον εαυτό του έναν αλησμόνητο χαρακτήρα με τον οποίο –κι αυτό είναι το μεγάλο του επίτευγμα– μπορούμε να ταυτιστούμε.

 

Ένα ελεγειακό και διεισδυτικό μυθιστόρημα, που μετατρέπει μια έντονη υπαρξιακή κρίση σε κάτι όμορφο και λυτρωτικό. Μια βαθιά και καθηλωτική ιστορία για την αγάπη, την απώλεια, τη μνήμη.

 

 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

 

Ευτυχία Γιαννάκη: Το μεγάλο Πιτς Πάρτι (Πιτσιμπουίνοι #3)

ΣΕΙΡΑ: Πιτσιμπουίνοι – Τα πρώτα μου μυστήρια

Εικονογράφηση: Σοφία Τουλιάτου

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Μια υπέροχη ιστορία που έρχεται να προστεθεί στα δύο πρώτα βιβλία της σειράς παιδικού μυστηρίου της Ευτυχίας Γιαννάκη: Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο (Ίκαρος, 2019) & Εξαφάνιση στο Πίτσι Πίτσου(Ίκαρος, 2019).

 

Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο.

 

Το βράδυ πριν το Μεγάλο Πιτς Πάρτι, ο Μικρός Μπλε,ξυπνάει από έναν δυνατό θόρυβο. Σπασμένα τζάμια και μυστήρια σημειώματα σε καρύδες θα τον οδηγήσουν σε μια νυχτερινή περιπέτεια.Σύντομα, τα Πιτσιμπουίνια θα διαπιστώσουν ότι για να λύσουν το μυστήριο χρειάζεται να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια.

 

 

Σταυρούλα Παγώνα: Μικρός οδηγός βιβλίων

Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Τι μπορείς να κάνεις με ένα βιβλίο;

 

Στο βιβλίο αυτό η Σταυρούλα Παγώνα και η Ντανιέλα Σταματιάδη προτείνουν πολλές ιδέες και χρήσεις για τα αγαπημένα μας βιβλία.Ένας μικρός οδηγός βιβλίων, με τον μικρό Έντι να μας καθοδηγεί ανάμεσα στις σελίδες ώστε να ανακαλύψουμε τα βιβλία, όπως δεν τα είχαμε φανταστεί μέχρι σήμερα!

 

 

Ίρις Σαμαρτζή: Τάτα

Εικονογράφηση:Ίρις Σαμαρτζή

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Το πρώτο παιδικό βιβλίο σε εικονογράφηση και κείμενο της Ίριδας Σαμαρτζή μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών και αποτυπώνει τις ατελείωτες επιθυμίες τους.

 

Τάτα πού είσαι; Έλα να παίξουμε!

Θα ήθελα να έχω στο σπίτι μου μια παιδική χαρά. Μόνο για μένα και την Τάτα.

Κι έναν κήπο, κι ένα δεντρόσπιτο, μια βιβλιοθήκη… ένα ουράνιο τόξο…

 

Πόσα πράγματα χρειαζόμαστε για να περάσουμε καλά με τους φίλους μας;

 

 

Ingela P. Arrhenius:

ΣΕΙΡΑ: Παίζω κρυφτό!

Πού είναι η κυρία T-Ρεξ; (Where’s Mrs T-Rex?)

Πού είναι η κυρία Κούρσα;(Where’s Mrs Car?)

Εικονογράφηση:Ingela P. Arrhenius

Ηλικίες: από 1 έτους

 

Δύο νέα βιβλία θα προστεθούν στην αγαπημένη σειρά μικρών και μεγάλων της εικονογράφου Ingela P. Arrhenius, «Παίζω κρυφτό!», που απευθύνεται στις πολύ μικρές ηλικίες.

Ας παίξουμε κρυφτό στον κόσμο των δεινοσαύρων αλλά και με τα αγαπημένα μας μεταφορικά μέσα. Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και ο καθρέφτης- έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη!

 

 

John Bond: Να βοηθήσει θέλει το μικρό κουνέλι (Mini Rabbit Must Help)

Εικονογράφηση:John Bond

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Το Μικρό Κουνέλι έχει ένα πολύ σημαντικό γράμμα να ταχυδρομήσει. Δεν πρέπει όμως να αργήσει, ούτε να χάσει το γράμμα, γιατί του το εμπιστεύτηκε η μαμά του.

 

Μια νέα ξεκαρδιστική περιπέτεια με ήρωα το θαρραλέο Μικρό Κουνέλι, που αποτυπώνει εξαιρετικά τον τρόπο που τα μικρά παιδιά επικεντρώνονται σε έναν απλό στόχο.

 

 

Rocio Bonilla: Τι χρώμα είναι το φιλί; (Dequé color es un beso?)

Εικονογράφηση:Rocio Bonilla

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Η Μόνικα λατρεύει να ζωγραφίζει χιλιάδες πράγματα: κόκκινες πασχαλίτσες, μπλε ουρανούς και κίτρινες μπανάνες. Ποτέ της όμως δεν ζωγράφισε ένα φιλί. Τι χρώμα θα έχει; Κόκκινο, όπως μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας; Όχι, αυτό το χρώμα είναι για όταν είμαστε θυμωμένοι. Θα είναι πράσινο, σαν τους αγαπημένους της κροκόδειλους; Αδύνατο, αυτό είναι το χρώμα των λαχανικών… και δεν της αρέσει να τα τρώει. Πώς θα μπορούσε, όμως, να μάθει τι χρώμα είναι το φιλί;

 

Το βιβλίο που λάτρεψαν περισσότεροι από 90.000 αναγνώστες στην Ισπανία, από τη δημιουργό του εικονογραφημένου βιβλίου Αδερφάκια (Ίκαρος,2019).

 

 

Laurent Cardon: Για να ενωθούμε θ’ ανακατευτούμε: Μια ιστορία για κότες

(S’unir, c’est se mélanger : Une histoire de poules)

Εικονογράφηση: Laurent Cardon

Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

Ηλικίες: από 5 ετών

 

Σήμερα το πρωί επικρατεί πανικός στο κοτέτσι. Ο Μαρσέλ, ο λευκός κόκορας, εξαφανίστηκε. Οι κότες είναι πεπεισμένες πως πρόκειται για ένα βρώμικο κόλπο της αλεπούς. Οι αδιάκοπες επιθέσεις της έχουν γίνει αφόρητες, τελευταία.

 

Οι κότες αποφασίζουν να αντισταθούν. Οι μαύρες, οι κόκκινες και οι λευκές ενώνονται για να αναλάβουν δράση. Αλλά, πώς θα οργανωθούν; Σε τάγματα; Ανά χρώμα; Ανά μέγεθος;Ποιος θα είναι στην πρώτη γραμμή του νέου στρατού; Οι μαύρες; Ο κόκοράς τους έχει υπέροχο λόγο. Οι λευκές θέλουν να εκδικηθούν την εξαφάνιση του αγαπημένου τους Μαρσέλ. Γιατί όμως ένα αρσενικό να ηγείται του τάγματος;

 

Μια έξυπνη και αστεία ιστορία για την εξουσία, τη δημοκρατία και τη θέση του ατόμου στην κοινωνία, που ολοκληρώνεται με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο!

 

 

Σειρά: Κούνελος και Αρκούδα

Στη ξεκαρδιστική σειρά που απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και πάνω, με πρωταγωνιστές το αχώριστο και απρόσμενο δίδυμο του Κούνελου και της Αρκούδας, κυκλοφορούν δύο νέοι τίτλοι: Ιπτάμενος μεζές&Παράξενα φράγματα συμβαίνουν.

 

Julian Gough: Κούνελος και Αρκούδα: Ιπτάμενος μεζές

(Rabbit & Bear: Attack of the Snack)

Εικονογράφηση: Jim Field

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ηλικίες: από 7 ετών

 

ΣΠΛΑΣ! Τι είναι αυτό το Μυστηριώδες Πράγμα που σκάει στην ήρεμη λιμνούλα μια καλοκαιριάτικη μέρα; Είναι κάτι συναρπαστικό ή μήπως κάτι πολύ τρομακτικό; Είναι μια χνουδωτή κουκουβάγια ή ένα πεινασμένο τέρας; Υπάρχει ζώο με χειρότερες συνήθειες από του Κούνελου; Ο Κούνελος είναι σίγουρος ότι μπορεί να λύσει το μυστήριο. Όταν, όμως, η ωραιότερη μέρα της ζωής του αρχίζει να μεταμορφώνεται στη χειρότερη μέρα της ζωής του, θα χρειαστεί τη βοήθεια της Αρκούδας!

 

Ένα παραμύθι για τη φιλία, για την αποδοχή και για τη χρησιμότητα που έχουν τα κακά μύρτιλο.

 

Julian Gough: Κούνελος και Αρκούδα: Παράξενα φράγματα συμβαίνουν

(Rabbit & Bear: A Bite in the Night)

Εικονογράφηση: Jim Field

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ηλικίες: από 7 ετών

 

Ο Κούνελος δεν μπορεί να το πιστέψει: Μερικά από τα δέντρα στην κοιλάδα πέταξαν προς τον Νότο για να περάσουν τον χειμώνα! Η Αρκούδα είναι σίγουρη

ότι τα δέντρα δεν μπορούν να πετάξουν. Ξαφνικά ακούγεται ένα δυνατό ΚΡΑΤΣ, σαν το πιο μεγάλο κουνέλι στον κόσμο να είχε μόλις δαγκώσει το πιο μεγάλο καρότο στον κόσμο! Ένα νέο πλάσμα εμφανίζεται στην κοιλάδα και προσπαθεί να τα Αλλάξει Όλα.

 

Μια ιστορία για τη Φιλία και την Πρόοδο, γεμάτη μυστήριο και… λάσπες!

 

 

Alice Hemming: Ο κλέφτης των φύλλων (The Leaf Thief)

Εικονογράφηση:Nicola Slater

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Ο σκίουρος είναι πολύ θυμωμένος! Μέχρι χθες το δέντρο του ήταν γεμάτο πανέμορφα φύλλα. Σήμερα, όμως, κάποια φύλλα έλειπαν… που σημαίνει ότι κάποιος τα κλέβει! Άρα στο δάσος κυκλοφορεί… ένας κλέφτης φύλλων!

 

Μια πανέξυπνη, αστεία ιστορία που μιλάει για την τεράστια έκπληξη ενός σκίουρου, κάθε φορά που αλλάζουν οι εποχές του χρόνου.

 

 

Pippa Goodhart: Εσύ επιλέγεις (You Choose)

Εικονογράφηση: Nick Sharratt

Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Αν μπορούσες να πας οπουδήποτε, πού θα πήγαινες;

Στην παραλία, στο δάσος, σε ηφαίστειο, στην πόλη, στην έρημο ή στο διάστημα;

Ποιον θα ήθελες για φίλο;

 

Το Εσύ επιλέγεις ξεπέρασε σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο• είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να εισάγουμε την έννοια της επιλογής στις πρώτες ηλικίες, καθώς σε κάθε σελίδα του υπάρχει μια διαφορετική ερώτηση για εξερεύνηση. Εσύ επιλέγεις!

 

 

Marie Voigt: Ο χρυσός θησαυρός (The Golden Treasure)

Εικονογράφηση: Marie Voigt

Μετάφραση:Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ηλικίες: από 3 ετών

 

O Μαξ ξέρει ότι το καλύτερο παιχνίδι, για να δείξει στην τάξη, είναι το αστραφτερό σεντούκι θησαυρού που είναι ψηλά στο Άφταστο Ράφι. Αλλά πώς θα καταφέρει να φτάσει ως εκεί;

 

Μαζί με το χνουδωτό κουκλάκι του, τον Τόφι, θα ξεκινήσουν για το Κυνήγι του Χρυσού Θησαυρού. Και σύντομα θα ανακαλύψουν πως θησαυρός δεν είναι πάντα αυτό που περιμένουμε.

 

Μια περιπέτεια για τη φιλία, γεμάτη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, από τη δημιουργό των βιβλίων Ένα φως για τη νύχτα(Ίκαρος,2019), Ο Σκύλος είναι τζαζ(Ίκαρος, 2019) και Η Κόκκινη και η πόλη(Ίκαρος, 2020).

 

Jeanne Willis: Χομ (Hom)

Εικονογράφηση: Paddy Donnelly

Μετάφραση: Μαριλένα Πανουργιά

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Ο Χομ είναι ο τελευταίος του είδους του. Είναι ένα ήρεμο πλάσμα.

Δεν ξέρω ακριβώς τι είδους. Κανείς δε γνωρίζει την ύπαρξή του. Μόνο εγώ.

 

Όταν ένα αγόρι ναυαγεί σ’ ένα έρημο νησί, είναι βέβαιο πως είναι μόνο του. Υπάρχει όμως και κάποιος άλλος που ζει εκεί, ο Χομ. Ένα ειρηνικό πλάσμα που έχει χάσει την οικογένειά του. Οι δυο τους συνυπάρχουν στο νησί, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο και σύντομα γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Όταν ένα πλοίο διάσωσης εμφανίζεται στον ορίζοντα, το αγόρι θα χρειαστεί να πάρει μια μεγάλη απόφαση.

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

 

 

Benji Davies: Η Χιονονιφάδα (The Snowflake)

Εικονογράφηση: Benji Davies

Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Ψηλά στον ουρανό, ένα χειμωνιάτικο βράδυ φτιάχτηκε μια χιονονιφάδα. Κι άρχισε να χοροπηδά, να στροβιλίζεται και να στριφογυρνάει ανάμεσα στα σύννεφα. Σύντομα άρχισε να πέφτει.

 

Με εξαιρετική αφήγηση και πανέμορφη εικονογράφηση, ο Benji Davies αφηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, της Νοέλ, και μιας χιονονιφάδας, που λαχταρούν να βρουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον κόσμο.

 

Ένα νέο παραμύθι από τον διεθνώς καταξιωμένο συγγραφέα και εικονογράφο, που θα γίνει μια από τις κλασικές ιστορίες των Χριστουγέννων.

 

 

Rebecca Harry: Ένα σπίτι για το Ποντικάκι των Χριστουγέννων

(A House for Christmas Mouse)

Εικονογράφηση: Rebecca Harry

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Ηλικίες: από 3 ετών

 

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και το Ποντικάκι προσπαθεί να βρει ένα όμορφο μέρος για να το κάνει σπιτικό του. Στον δρόμο συναντάει τον Λαγουδάκο, την Αλεπού και τον Αρκουδάκο και τους βοηθάει στις δουλειές τους. Ο ήλιος, όμως, δύει και το Ποντικάκι ακόμα να βρει σπίτι. Ευτυχώς, οι νέοι του φίλοι τού φυλάνε μια υπέροχη έκπληξη για το τέλος!

 

Μια νέα τρυφερή ιστορία που προστίθεται στη χριστουγεννιάτικη σειρά βιβλίων της Rebecca Harry Άι Βασίλη θέλω… ένα φίλο!(Ίκαρος, 2013) και Ένα δώρο για τους φίλους μου!(Ίκαρος, 2014).

 

 

1